Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Επίσκεψη των εκπαιδευτηρίων Πάνου από την Ναύπακτο στα Ελληνικά σχολεία του Μπίλεφελντ

Πατήστε "Mου αρέσει" για να γίνεται κι εσείς υποστηρικτές της σελίδας μας στο Facebook και να παρακολουθείτε όλες τις αναρτήσεις μας.

Αλλάξτε το μέγεθος του κειμένου πατώντας το ανάλογο νούμερο...


Στις 21 Μαρτίου του 2013, ημέρα Τρίτη ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Πάνου κ. Νικολαδός Μάρκος και υπεύθυνος για εκπαιδευτικά θέματα κ. Παναγιωτόπουλος Θωμάς επισκέφτηκαν την πόλη του Μπίλεφελντ και συγκεκριμένα το εκεί Ελληνικό σχολείο, που διαθέτει Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Συνάντησαν τους εκεί Δ/ντές των σχολείων καθώς και εκπαιδευτικούς, συνομίλησαν μαζί τους και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από μια επικείμενη συνεργασία πάνω σε εκπαιδευτικά προγράμματα, που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο προσεχές μέλλον από κοινού.
Βέβαια υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, πλην όμως όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση όλα ξεπερνιούνται. Διαμεσολαβητής της όλης προσπάθειας ήταν πρόεδρος της κοινότητας κ. Μπάκας Κων/νος,ο οποίος παραβρίσκετο σ' όλες τις συναντήσεις, αφού εκ της ιδιότητάς του οφείλει να έχει γνώση για τις όποιες δραστηριότητες που αποφασίζονται και απαιτείται η συνδρομή της κοινότητας.

Τα ελληνικά σχολεία του Μπίλεφελντ κάνουν ένα καθημερινό αγώνα να σταθεί όρθιος ο Ελληνισμός τούτους τους δύσκολους καιρούς, γι' αυτό αξίζει έπαινος τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στα στελέχη που πλαισιώνουν την κοινότητα. Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου αναγνωρίζοντας τον αγώνα σε πρώτη φάση θα αποστείλουν ιστορικό υλικό της περιοχής μας, βιβλία, ενδυναμώνοντας την πνευματική προσπάθεια. Τα Ελληνόπουλα της ομογένειας θέλουν τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη απ' όλους μας, γιατί αφενός είναι το μέλλον της πατρίδας μας αφετέρου είναι οι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου